top of page

Mogelijkheden

Boho Wedding Couple

Wettelijk huwelijk

Trouwen in jullie eigen gemeente maar dan met een eigen gekozen trouwambtenaar? Dat is bijna in elke gemeente wel mogelijk. Het is dan belangrijk dat de eigen gekozen trouwambtenaar beschikt over de juiste documenten en beëdigd is bij de rechtbank. Als beëdigd zelfstandig trouwambtenaar mag ik jullie huwelijk voltrekken waar jullie willen èn wanneer jullie willen. 


Voor het meenemen van jullie eigen trouwambtenaar rekent een gemeente soms extra kosten. Bij jullie eigen gemeente kunnen jullie navragen wat de bijkomende kosten zijn.


Met veel plezier ben ik, samen met mijn collega trouwambtenaren, werkzaam als BABS binnen de Gemeente Asten. Ik doe dit met ontzettend veel plezier! Willen jullie trouwen binnen deze gemeente? Dan gelden de regels en afspraken van deze gemeente.

Dancing Grooms

Ceremonieel trouwen

Soms heb je wensen die een gemeente niet kan bieden. Willen jullie ceremonieel trouwen, dan zijn jullie vrij om dit helemaal naar eigen wensen in te richten. De ceremonie kan overal plaatsvinden. Kiezen jullie ervoor om bij de gemeente het formele gedeelte te doen (bijvoorbeeld op een kosteloos of goedkoop tijdstip), dan kan met ceremonieel trouwen alsnog een huwelijksvoltrekking plaatsvinden, maar dan op locatie en tijdstip naar eigen keuze.

Een ceremonieel huwelijk is niet te onderscheiden van een “echte” huwelijksceremonie, dus niemand hoeft te weten dat het wettelijke huwelijk al bij de gemeente gesloten is.

Bride and Groom on Beach

Trouwen in het buitenland

Als je trouwt in het buitenland, trouw je doorgaans in de taal van dat land. Tevens gelden dan de (vaak afwijkende) huwelijkswetten voor dat land. Daarnaast moet je in Nederland jullie huwelijk registreren. Allemaal regeltjes die soms de voor- en napret van een huwelijk kunnen verstoren.. Dan kun je ervoor kiezen eerst gratis te trouwen in Nederland en het ceremonieel huwelijk in het buitenland te houden. Er komen dan geen leges en gemeentelijke kosten bij.


Jullie kunnen gaan genieten van een ceremonieel huwelijk op een parelwit strand, een romantisch kerkje of in jullie favoriete restaurant. Trouw zoals jullie dat willen, het is jullie dag!

Geloften uitwisselen

Vow renewal - Herbelofte

Steeds vaker trouwen echtparen opnieuw. Soms is dit naar aanleiding van een heftige periode. Vaker is dit als echtparen al een langere tijd getrouwd zijn en graag een feestje willen geven.


En hoe leuk is het dan om je gasten te verrassen met een huwelijksceremonie! Je kan het maken zoals je zelf wil.

Het kan ook een leuk cadeau zijn voor je ouders als ze een huwelijksjubileum hebben zoals 12,5/25/40 of 50 jaar getrouwd.

Ze worden verrast met een leuke speech waarvoor de kinderen, familie, vrienden of buren input leveren. Vaak wordt hier nog lang over nagepraat, een echte aanrader dus. 

Ik maak er heel graag een bijzonder mooi moment van!

bottom of page